VARMT VÄLKOMNA

Känner ni doften från rosorna & de blommande fruktträden? Hör ni fågelkvittret? Känner ni den lugna & naturnära atmosfären? Hör ni bruset från havet i fjärran? Ja då vet ni att ni är framme på Pensionat Haga Öland. 

             Om pensionat haga Öland

Pensionat Haga grundades år 1924 av Anna Talbot som efter 20 år som emigrant i USA vände tillbaka hem till Sverige och byggde upp sin dröm, ett pensionat i Persnäs socken.
År 2015 fick sig pensionatet en rejäl uppfräschning. Totalrenoveringen gav pensionatet sin nuvarande standard. Varje rum inreddes stilrent, hållbart och med den historiska känslan välbevarad.
Pensionat Haga drivs och ägs idag av far och dotter, Henrik och Karin Pettersson. Under vintern 2020 har receptionen renoverats och ytterligare en lägenhet för uthyrning har byggts till, i det stora gula huset. Från år till år kommer vi under vintrarna att fortsätta renovera och bygga om i varsam takt och med samma familjära och historiska stil.
 
”Vi vill att alla våra gäster ska känna sig som hemma när de bor hos oss på Haga, att de ska få chansen att uppleva den underbara naturen, och njuta av lugnet som finns här” 
 
Pensionatets huvudbyggnad består i dagsläget av två våningar. På bottenvåningen finns fem rum, tre gemensamma toaletter och pensionatets gemensamma pentry som är utrustat med kylskåp, mikro, vattenkokare, kaffebryggare & porslin. På bottenvåningen hittar ni även den underbara amerikanska verandan som Anna byggde. Där sitter man gärna med en kopp kaffe och blickar ut över den stora, gamla trädgården och alla fruktträd. 
På andra våningen finns det sex stycken rum, två toaletter och en stor gemensam balkong.
På Pensionat Haga finns både dubbelrum, enkelrum och familjerum för upp till 4 personer.
Önskar ni handikappanpassade rum eller rum utan trappor ber vi er uppge det i samband med bokning så att vi kan ge er bästa möjliga bekvämlighet.
 
Med Pensionat Haga som bas är det mindre än en kilometer till Sandviks hamn och badplats med utsikt över Blå Jungfrun. Förutom havets glittrande vatten och den vidunderliga solnedgången, finns här något för alla smaker. Längst ut på piren i hamnen hittar ni Sandviks Fisk & Kök. Allt lagat från grunden med svenska råvaror. Café Gelato & Biscuits serverar lokalproducerad glass. Barnvänliga Sandviks kvarn inrymmer restaurang, pizzeria och minigolf. 
Inte alls långt från hamnen hittar ni en nybyggd och välsorterad mataffär, ICA Nära Trossen.
 
Från pensionatet är det tre mil söderut till Köpingsvik och Borgholm, som erbjuder shopping och ett rikt nöjesliv. Två mil norrut finns centralorten Löttorp med bio, bibliotek och en hel del annan service och små butiker.
 
Pensionat Haga hyr även ut cyklar. Passa på att uppleva den unika öländska naturen med cykel. Välj den steniga och vackra västra kusten och pausa med ett svalkande dopp eller en picknik vid skurkvarnen i Jordhamn. Vi hjälper er gärna och tipsar om olika utflyktsmål.
 
Frukost, sänglinne och handdukar ingår i priset när ni bor hos oss.
 
Observera att under lågsäsong sätter vi in frukosten i pensionatets gemensamma kylskåp och var och en får en egen frukostpåse märkt med namn och rumsnummer.
 
Under högsäsong serverar vi frukostbuffén i vår mysiga kalkstenslada.
 
Incheckningen är öppen mellan 16.00-18.00 där efter stänger den bemannade receptionen önskar ni checka in senare går detta bra om ni betalar ert boende i förskott och vi lägger ut nyckel efter överenskommelse.

Betalningsalternativ faktura i förskott eller kortbetalning, swish eller kontanter i samband med incheckning 

Utcheckning sker senast klockan 11.00 på avresedagen.
 

HÄR FINNS VI


GPS
WGS84: N 57° 4.3441', E 16° 52.7027'
Decimal: 57.0724, 16.8784

VI PÅ INSTAGRAM