ATT GÖRA RUNT OM - vi älskar öland

Vackra & lugna pensionat Haga hittar ni ca 3 mil norr om Borgholm. Med pensionat Haga som utgångsläge under er vistelse på Öland har ni ett bra läge för att uppleva norra & mellersta Öland.
Och med ca 1 km till Sandviks hamn har ni även gång/cykel avstånd till badplats, ICA nära, restauranger, minigolf & glasscafé.
 
Vi som driver pensionat Haga är Ölänningar som har bott på norra Öland hela våra liv, pappa Henrik 54 år och dotter Karin 27 år så vi kan våra smultronställen & Öland, så tveka aldrig att fråga oss om tips. 


 ATT GÖRA RUNT OM
Vi tycker att man absolut inte får missa Ölands vackra natur när man är här på besök, men lika viktigt som vi tycker det är att uppleva den tycker vi det är att man är rädd om den. Så glöm inte att vår natur är väldigt ömtålig & ska hålla sig frisk och upplevas utav många generationer efter oss.
Så vi rekommenderar er att hyra varsin cykel och ta en lång och härlig cykeltur längs med den vackra stenkusten, antingen söder ut förbi Djupvik, Grönvik, Bruddesta & till Äleklinta eller norr ut förbi Jordhamn, Gillberga, Hagelstad, Alvedsjö osv. Glöm inte att ta med badkläder.
 
Vi rekommenderar även att en dag ta bilen norr ut, våra favoritplatser längre norr ut är Ramsnäs som bjuder på en lugn & harmonisk natur. Trollskogen som har många fina promenadstråk i skogen bland alla ”trollträd” och som även bjuder på olika utställningar om naturen, uppskattas mycket bland barn. Högnäsorde som på våren står i fullblom utav olika orkidéer. Byxelkroks hamn som har mysiga restaurang. Böda Sand som har en stor och magisk sandstrand men även fullt utav aktiviteter för hela familjen. Ja det är inte svårt att fylla en dag på norra Öland.
 
Som utflykt söderut rekommenderar vi självklart Borgholm, finns det någon mysigare sommarstad? Här hittar ni riktigt bra shopping på den gamla Storgatan & mysiga restauranger, både affärer & restauranger i Borgholm håller riktigt bra kvalite. Ett besök till Solliden och strosa runt i den vackra trädgården är givet. Även Borgholms slott är ett väldigt populärt utflyktsmål som bjuder på spännande historia och underbara kvällar med konserter.
 


SAKER ATT GÖRA
www.sollidensslott.se                                                                        
www.borgholmsslott.se
www.gokartoland.se
www.escapefarm.se
www.olandsdjurpark.se
www.naturumtrollskogen.se
www.bodasand.se
www.kamelranch.se
 
 
 ATT ÄTA
www.sandviksfisk.com           Prisvärd restaurang för hela familjen, med havet precis utanför
www.sandvikskvarn.se           Goda pizzor och härlig miljö
www.kalk-oland.se                   Helt magiska gourméburgare i magisk miljö 
www.lammet.se                         Stor buffé som serverar helstekt lamm & gris.
www.ninniskroppkaksbod.se.  Här äter ni den bästa Öländska kroppkakan.
www.tackobock.se                      Mysigt tapas ställe som man bara älskar
www.lundgrensgarage.se.       BBQ restaurang med riktigt bra mat
 
FIKA
www.kaffestuganiboda.se          Bästa fikat & glassen om ni frågar oss.
www.ölandsbagarn.se                 Gott fika & magiska pizzor.
Kaffetuppen i Köpingsvik             Mysigaste fikastället i en härlig trägård
www.kopingsvikskonditori.se      Gott bröd & bakverk
www.gardbylanthandel.net         Mysig lanthandel & bra fika.

SANDVIKS FISK & KÖK